Eiendomsmegler Oslo: De beste meglerne i 2024

Vår rangering av meglerkontorer er basert på kundetilfredshet, oppnådd salgspris for solgte boliger, og meglerens kostnadsnivå. La meglerne konkurrere om deg og ditt salgsoppdrag. Fyll ut vårt skjema for å motta et uforpliktende tilbud fra de beste meglerne i ditt område.

Få tilsendt et tilbud
Oslo
Utleiemegleren FrognerUtleiemegleren Frogner

Utleiemegleren Frogner

Thomas Heftyes gate 39, 0267 Oslo
13

Utleiemegleren har kontor sentralt på Frogner. Her møter du et erfarent meglerteam som kan hjelpe deg med alt rundt utleie av boligen din

Se bedriftsprofil
DNB Eiendom Gamle Oslo – BjørvikaDNB Eiendom Gamle Oslo – Bjørvika

DNB Eiendom Gamle Oslo – Bjørvika

Grønlandsleiret 19, 0190 Oslo
7

På kontoret hos DNB Eiendom Gamle Oslo - Bjørvika møter du et meglerteam som kjenner boligmarkedet i nærområdet svært godt. Her får du personlig oppfølging, treffsikker markedsføring og et av Norges største boligkjøperregister.

Se bedriftsprofil
PrivatMegleren Aksept - St. Hanshaugen/BislettPrivatMegleren Aksept - St. Hanshaugen/Bislett

PrivatMegleren Aksept - St. Hanshaugen/Bislett

Ullevålsveien 14, 0171 Oslo
22

Hos PrivatMegleren Aksept på St.Hanshaugen sørger de for en trygg og forutsigbar boligsalgsopplevelse. Her skreddersyr de boligsalget ditt ut fra boligen din og dine behov.

Se bedriftsprofil
PrivatMegleren Dyve & PartnerePrivatMegleren Dyve & Partnere

PrivatMegleren Dyve & Partnere

Karenslyst Allé 2, 0278 Oslo
23

Hos PrivatMegleren Dyve & Partnere møter du et topp motivert meglerteam med lang erfaring. Her strekker de seg langt for å levere høy kvalitet i alle ledd av boligsalgsprosessen.

Se bedriftsprofil
PrivatMegleren ParkPrivatMegleren Park

PrivatMegleren Park

Sorgenfrigata 11, 0367 Oslo
29

Hos PrivatMegleren Park på Majorstuen møter du et dyktig meglerteam med lang erfaring i bransjen. Her strekker de seg langt for å levere høy kvalitet i alle ledd av boligsalgsprosessen.

Se bedriftsprofil
Krogsveen HasleKrogsveen Hasle

Krogsveen Hasle

Innspurten 11D, 13. Etasje, 0663 Oslo
15

Krogsveen har allerede siden oppstarten i 1975 jobbet for å gi deg som kunde verdens enkleste boligreise. På meglerkontoret til Krogsveen Hasle finner du engasjerte meglere som kan hjelpe deg med alle meglertjenester.

Se bedriftsprofil
Sem & Johnsen EiendomsmeglingSem & Johnsen Eiendomsmegling

Sem & Johnsen Eiendomsmegling

Ruseløkkveien 30, 0251 Oslo
48

Meglerhuset Sem & Johnsen startet opp allerede i 1977. Siden den gang har de opparbeidet seg en unik kompetanse og et bredt nettverk blant de mest attraktive boligene i Stor-Oslo og Østlandsområdet.

Se bedriftsprofil
Aktiv FrognerveienAktiv Frognerveien

Aktiv Frognerveien

Frognerveien 22, 0263 Oslo
16

Hos Frognerveien blir du tatt godt vare på av erfarne meglere med lang fartstid i bransjen. Her kjenner de nærområdet godt, og kan komme med gode råd rundt kjøp og salg av bolig.

Se bedriftsprofil
Nordvik NydalenNordvik Nydalen

Nordvik Nydalen

Nydalsveien 33, 0484
14

Meglerteamet hos Nordvik Nydalen kan hjelpe deg med alt rundt kjøp og salg av bolig i området. Her har de lang erfaring og god lokal kunnskap.

Se bedriftsprofil
EIE Røa, Skøyen & UllernEIE Røa, Skøyen & Ullern

EIE Røa, Skøyen & Ullern

Griniveien 10, 0756 Oslo
17

EIE Røa, Skøyen & Ullern tilhører en av Norges største eiendomsmeglerkjeder. Her tilbyr de alle meglertjenester, samt en effektiv og trygg opplevelse for deg som kunde.

Se bedriftsprofil
Aktiv Carl BernerAktiv Carl Berner

Aktiv Carl Berner

Christian Michelsens gate 2, 0568 Oslo
16

Aktiv Carl Berner ble etablert for snart 20 år siden. Siden den gang har de opparbeidet seg en bred erfaring, og blitt en populær og anerkjent samarbeidspartner ved kjøp og salg av bolig i området.

Se bedriftsprofil

Bor du i Oslo, eller eier du en leilighet der? Kanskje du ønsker å selge den, leie den ut, eller bare ønsker en verdivurdering? Da er det greit å vite litt om eiendomsmarkedet i Oslo, slik at du får en idé om utvalget meglere, og hvor mye du kan forvente å selge boligen din for.

På denne siden har vi laget en oversikt over de beste eiendomsmeglerne i Oslo. Du får også en innføring i boligmarkedet i Oslo, gjennomsnittspris per bydel, og tips til hvordan du velger rett megler.

Generelt om boligmarkedet i Oslo

Oslo er Norges hovedstad, og den største byen i vårt langstrakte land. Her er det mange som vil bo, så boligprisene her er noen av landets høyeste. I Oslo er det stor prisforskjell avhengig av bydel, hvor vestkanten generelt er dyrere enn østkanten. Enkelte bydeler er preget av boligblokk-bebyggelse, mens andre bydeler har en stor andel eneboliger, og dette har en innvirkning på medianprisen for det aktuelle området i Oslo.

Generelt har det vært en sterk prisvekst på boliger i Oslo siden tidlig 2000-tallet. Det vil enkelt forklart si at du får mindre bolig for pengene nå, enn du gjorde eksempelvis for 10 år siden. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Oslo har faktisk mer enn doblet seg i løpet av 15 år, noe som er et resultat av at flere ønsker å bosette seg i byen og at det ikke bygges så mange nye boliger.

Boligpriser i Oslo

Boligprisene for de ulike områdene kan sammenlignes på flere måter, man kan blant annet basere det på kvadratmeterpris, eller median totalpris. Begge modellene kan gi en indikasjon på hvor mye du kan forvente å få for en leilighet i Oslo, men den faktiske salgsprisen på en bolig vil også avhengig av flere ting; som standard, lokasjon innenfor bydelen, balkong, planløsning osv.

Median totalpris for boliger i Oslo

Median totalpris for boliger i Oslo viser stor forskjell mellom bydelene. Disse tar ikke hensyn til at enkelte bydeler har flere eneboliger enn andre, mens andre bydeler består av en større andel blokkleiligheter, men de gir likevel en god pekepinn. Median totalpris for boliger i Oslo så slik ut, sortert etter høyeste pris:

 1. Vestre Aker: 8.500.000 kroner
 2. Ullern: 8.149.000 kroner
 3. Frogner: 6.682.000 kroner
 4. Nordre Aker: 6.644.000 kroner
 5. St. Hanshaugen: 5.750.000 kroner
 6. Nordstrand: 5.277.000 kroner
 7. Sagene: 5.176.000 kroner
 8. Grünerløkka: 5.050.000 kroner
 9. Gamle Oslo: 5.037.000 kroner
 10. Bjerke: 4.727.000 kroner
 11. Østensjø: 4.436.000 kroner
 12. Søndre Nordstrand: 4.224.000 kroner
 13. Stovner: 4.064.000 kroner
 14. Alna: 4.045.000 kroner
 15. Grorud: 3.749.000 kroner

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for blokkleiligheter i Oslo

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Oslo varierer også stort mellom bydelene. I samme periode som ovenfor, hadde Bydel Frogner høyest kvadratmeterpris på 113.400 kroner, mens prisen var lavest i Bydel Søndre Nordstrand med 54.700 kroner. Du får med andre ord i gjennomsnitt dobbelt så mye bolig for prisen på Søndre Nordstrand sammenlignet med Frogner. Historisk data viser at dette har vært en trend siden 2004.

Slik velger du eiendomsmegler i Oslo

Med mange alternativer i hovedstaden, hvordan velger du egentlig eiendomsmegler? Ting som meglers pris, lokalkunnskap og kundetilfredshet bør være noe du tenker over før du velger eiendomsmegler.

Ønsker du at kostnaden skal være så lav som mulig, eller betyr det ikke så mye så lenge du finner rett megler? Er det viktig at megler har lokalkunnskap om området du bor i? Du bør vurdere hva som er viktigst for deg før du velger megler, og vi ønsker å hjelpe deg på veien. 

Meglernes pris

Eiendomsmeglere varierer stort når det kommer til meglerhonorar, uavhengig av om det kommer til timespris eller provisjon. Tilleggspakker du kan betale for varierer også mye i pris. Ønsker du en markedsføringspakke koster det for eksempel mer. Meglerhonoraret er normalt høyere i Oslo enn i resten av landet, og kostnadene for å selge bolig er som regel høyere her.

Når du sammenligner pris hos eiendomsmeglerne, er det ikke nødvendigvis lurest å gå for den billigste megleren. I noen tilfeller kan en mer ettertraktet megler ta seg høyere betalt enn andre, nettopp fordi de historisk har fått en god pris for leilighetene de har solgt.

Kunnskap om lokalmarkedet

Har megler solgt flere tilsvarende boliger i ditt område, og kjenner området godt? I utgangspunktet kan man tenke at en eiendomsmegler i Oslo har kunnskap om hele området, men det er som regel ikke tilfellet. Noen er mer kjent i øst, andre mer kjent i vest, mens enkelte har god kunnskap om sentrumsområdene.

En lokalkjent megler er noe som bør være høyt på listen din når du velger eiendomsmegler. Kunnskap om lokalmarkedet er viktig, ettersom det gjør eiendomsmegleren i stand til å svare på spørsmål fra potensielle kjøpere, og eventuelt føre til at du får en høyere pris for boligen din.

Erfaring som eiendomsmegler

Ofte kan det lønne seg å velge en megler som har solgt flere boliger før. Da tar de gjerne med seg verdifulle erfaringer når de selger boligen din, og har god kjennskap til salgsprosessen. De kan hjelpe deg med hvilke tilleggspakker som kan lønne seg for deg, og eventuelt gi deg tips til hva andre personer i nærområdet har gjort av oppussinger for å øke salgsprisen.

Selge bolig uten eiendomsmegler i Oslo

Det er også mulig å selge bolig uten å bruke eiendomsmegler. Mange ønsker å spare penger når de skal selge boligen sin, og ser derfor på dette som et alternativ. Men lønner dette seg faktisk? Du kan spare penger på å selge bolig selv, men det er svært tidkrevende, og du går glipp av viktig ekspertise som kan være med på å øke salgsprisen på boligen din.

Fordi meglere har salgserfaring og lokalkunnskap om eiendomsmarkedet i Oslo, anbefaler vi at du benytter deg av en megler når du selger boligen din. Eiendomsmegleren jobber for deg, og for at du skal få best mulig pris for boligen din.

Få tilbud fra flere meglere

Ønsker du å leie ut eller selge boligen din? Eller kanskje du bare ønsker en verdivurdering? Uansett formål, bør du hente inn tilbud fra flere meglere slik at du tar et veloverveid valg. Bare fyll inn skjemaet til høyre på denne siden, huk av for det du ønsker å bruke megler til, og fyll ut navn, adresse, og eventuell annen informasjon du ønsker å gi oss.

Når skjemaet er fylt ut, innhenter vi opptil fem tilbud fra meglere med lokalkunnskap for deg. Det er helt gratis og 100% uforpliktende å motta tilbudene fra meglerne.